fredag 1. februar 2008

En liten oppsmummering av Kommunikasjon og kultur-faget

Siden kommunikasjon og kultur-faget var helt nytt, så hadde ingen forlag ''tatt sjansen'' på å trykke ei lærerbok. Derfor har det teoretiske fagstoffet bestått av kopierte artikler og tekster relatert til faget og lærerplanens kompetansemål. Disse arkene har vi satt inn i en perm som da ble vår ''lærerbok''.

Selv om vi har masse teoretisk stoff, så har vi likevel hatt mest muntlig aktivitet. Vi har også sett en god del filmer som vi etterpå har analysert. Pc'en har vi også hatt mye bruk for i dette faget. Blant annet da vi hadde et prosjekt der vi skulle lære om en ny kultur og forskjellige kommunikasjons-metoder. Da benyttet vi blant annet Facebook og MSN for å komme i kontakt med forskjellige personer. Det var et veldig morsomt og lærerrikt prosjekt. I tillegg har vi opprettet vår egen blogg, der vi har lagt ut noen bilder og forskjellige tekster i forbindelse med dette faget.

Vi har lært mye om hvilken sammenheng (kontekst) en kommunikasjon kan være i. Kommunikasjon trenger ikke bare å være en samtale mellom personer. Det kan være så mye mer. For eksempel hvilken kommunikasjon/signaler en person sender ut ved ''hjelp'' av klær. Her kan jeg nevne et lite prosjekt vi hadde. Vi skulle kle på oss noe litt uvanlig, for deretter å registrere andres reaksjoner. Til slutt skulle vi skrive en rapport. Dette var veldig artig! Vi har lært at vi kommuniserer i alt vi foretar oss. Kommunikasjon er både holdninger, kroppsspråk, klær, ansiktsuttrykk ++.

Vi har også sett mye på symbolbruk i forskjellige situasjoner. Vi har studert dette både i bilder, filmer og tekster. Kjente kunstverk som bl.a Mona Lisa og Skrik har vi studert masse. Jeg har lært mye nytt som jeg ellers aldri ville ha tenkt på bare ved å studere disse maleriene. Har lært mye om forskjellige virkemidler både i bilder, tekster og filmer!

I tillegg har vi lært om urfolk og etnoturisme. Vi diskuterte om vi synes at folk som lever helt isolert fra omverdenen, bør få fortsette med dette eller om de bør bli kontaktet og sivilisert. Spennende tema!

Til slutt vil jeg bare si at jeg synes dette er et interessant og lærerrikt fag. Man kan egentlig sammenligne dette faget litt med norsk, men likevel er kommunikasjon og kultur mye artigere. Vi lærer tingene på en mye artigere måte. For de som interesserer seg for kultur, mennesker og kommunikasjon, så er dette virkelig et fag man bør velge! ;)

Ingen kommentarer: